Baton energizant cu morcov și ghimbir

Una dintre sursele mele de inspirațíe este Irina Vochiță sau Sporty Choco.ro, o minune de fată care face minuni.    Fiind în căutarea unei alternative de  gustare între mese sau de un  de mic dejun  hrănitor, energizant  care să fie și sănătos, am găsit o rețetă de batoane  pe care am adaptat-o după gustul meu .  Sunt geniale.  Batoanele cu morcov și ghimbir se pot consuma în orice moment al zilei, fiind ușor de pregătit și la fel de ușor de devorat.

Ingrediente:
-1 cana fulgi de ovăz  ( se țin  în apa câteva minute)
-1  cana migdale crude (râșnite, dar nu foarte tare)
-2 morcovi fierți sau dați în câteva clocote
-zahăr de cocos  sau alt îndulcitor natural ( după gust)
-un praf de scorțisoara
-3 linguri ulei de cocos (optional)
-ghimbir ras – 2 cm 
-o mână stafide hidratate 
-fulgi de migdale pentru decor 

P.S. Daca va place gustul iute-piperat al ghimbirului  puteți folosi 50 gr. de ghimbir,  dar de preferat este sa gustați  compoziția înainte de a pune tot ghimbirul ras.

Modul de preparare

Se curăță morcovul și se trece prin câteva clocote, după care se dă pe răzătoare sau   prin robotul echipat cu lama S .  După răzuirea morcovului se adaugă  migdalele  gata râșnite,  zahărul de cocos,  ghimbirul, scorțișoara și  la final fulgii de ovăz bine spălați,  după ce au fost lăsați în apă  câteva minute .   Se amestecă  toate ingredientele cu ajutorul unei spatule, se formează  o compoziție  omogenă care  se așează  într-o tava tapetata cu hârtie de copt  (tava este cea de chec sau cozonac), se ornează cu fulgi de migdale și se da la cuptor la o temperatura medie  timp de 30 de minute.

Modul de servire

Se scoate din tavă, se lasă la răcit, se taie în formă de baton și se servește simplu sau cu lapte cald vegetal.

Poftă bună și…

nu uita să împarți și cu alții !

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!