După  cum probabil ştiţi deja, corpul nostru este format din apă, în proporţie de 75%, beneficiile unei ape pure fiind de-a dreptul incredibile.

Dacă nu bem suficientă apă, apar problemele de sănătate. Fie că vorbim de cele digestive, bolile de piele, problemele rinichilor, oboseala cronică ,  durerile de cap… toate sunt doar efecte adverse ale unui consum redus de apă.  Apa este pentru noi la fel de importanta precum aerul, de aceea trebuie să  ne asigurăm că bem suficientă.

apa17

 

Cea mai buna idee este să bei doua pahare cu apă  imediat ce te-ai trezit. Iţi va da un plus de energie, iar tensiunea ta va reveni la normal. Este mult mai bine să-ţi începi ziua aşa, decât să  bei o cafea pe stomacul gol. În plus, ajută şi la eliminarea reziduriilor acumulate în ziua precedentă, acest lucru fiind necesar pentru o bună funcţionare digestivă .

De asemenea, ţine minte că sucurile îndulcite sau ceaiurile nu te vor putea hidrata la fel de bine ca apa.  Zahărul, la fel ca sarea, determină organismul să piardă  o cantitate mare de apă, doar pentru a elimina aceste substante. Şi dacă  adori cafeaua şi simţi că nu te poţi “lepăda ” de ea, ţine minte să bei un pahar mare cu apă, dupa fiecare ceaşcă cu cafea.

Alt benefiu al consumului de apă  este faptul ca metabolismul tău va fi sprijinit, iar tu vei avea o senzaţie de saţietate şi vei mânca mai puţin. Ţine minte să bei apă cât mai des, în acest fel te vei simţi mult mai bine, cu condiţia ca înainte de masă  cu jumătate de oră să nu se consume apă, în timpul meselor nicidecum, iar după masă tot la jumătate de oră.

De ce atunci când esti deshidratat te îngraşi şi devii obosit?

1. OBOSEALA. Apa este una dintre sursele  de energie importante  pentru organismul nostru. Deshidratarea încetineşte activitatea enzimatică a corpului, iar acest lucru generează  starea de oboseală  şi epuizare.

2. ASTM si ALERGII. In momentul în care eşti deshidratat, organismul  va limita căile respiratorii pentru a conserva apa. De fapt, nivelul histaminelor din organism se înmultesc exponenţial cu pierderea apei.

3. TENSIUNE RIDICATĂ. Atunci cand organismul este hidratat, sângele este în proportie 92% compus din apă. Atunci când cine suferă din pricina deshidratării, sângele devine mai gros, mai dens, iar din acest motiv nu mai circulă cum trebuie, cauzând o presiune ridicată.

4. PROBLEME ALE PIELII. Deshidratarea impiedică eliminarea toxinelor prin piele, aşa că aceasta devine vulnerabilă  şi predispusă la diverse afecţiuni, inclusiv dermatite, psoriazis, îmbătrânire, decolorare, etc.

5. COLESTEROL “RĂU”. Atunci când corpul este deshidratat va produce mai mult colesterol pentru a preveni pierderea apei din celule. Aşa că, dacă te confrunti cu astfel de probleme, poate ar fi bine să  începi să consumi cel putin 2 litri de apa pe zi. Vei ramâne surprins de rezultate.

6. AFECŢIUNI ALE RINICHILOR. Atunci când corpul este deshidratat, acumularea toxinelor şi a deşeurilor acide este în toi, iar bacteriile se dezvoltă din plin, rinichii devenind astfel mai sensibili la inflamaţii şi infecţii.

7. CONSTIPAŢIE. In momentul în care organismul suferă din pricina lipsei de apă, una dintre primele regiuni care sunt private de apă este colonul, aşa că nu este de mirare că  tot mai mulţi oameni suferă din pricina constipaţiei.

8. DURERI ALE ARTICULAŢIILOR. Toate articulaţiile sunt legate prin cartilaje, care sunt compuse în mare parte din apa. In momentul în care corpul este deshidratat, cartilajele sunt slăbite şi articulaţiile sunt afectate, rezultand durere şi disconfort.

9. TENDINŢA DE ÎNGRAŞARE. Când sunt deshidratate, celulele sunt private de energie. Din acest motiv, oamenii tind să mănânce mai mult decât în mod normal. Se spune ca în realitate oamenilor le este de fapt sete  atunci când simt senzaţia de foame.

10. ÎMBĂTRÂNIRE PREMATURĂ.  In cazul deshidratărilor cronice, organele corpului, inclusiv cel mai mare, adică pielea, începe să prezinte forme de îmbătrânire prematură, precum ridurile.

11. DEREGLĂRI DIGESTIVE. Dacă suferi din pricina lipsei de apă, înseamnă  că-ţi lipsesc şi anumite minerale esenţiale precum calciul şi magneziul. Aceste carenţe pot duce la nenumărate dereglări digestive, cum ar fi: ulcerul, gastrita şi aciditatea.

Aşadar…

În medie, un adult ar trebui să consume aproximativ 8 pahare de apă pe zi. De asemenea, un om pierde în medie, pe zi, echivalentul a 10 pahare de apă, în timpul respiraţiei, atunci când transpiră şi urinează.

Creierul uman este format în proporţie de 75% din apă, sângele – 92% apă, oasele – 22% apă, muşchii – 75% apă.

Dacă bei două pahare de apă înainte de micul dejun, prânz si cină vei reuşi să slăbeşti şi te vei menţine  , atâta  timp cât vei reduce şi mâncarea. In acest sens, cercetătorii au mai declarat că atunci când oamenii încep să consume cu 1,5 litri mai multă apă decât ănainte, aceştia vor arde cu 17,400 calorii mai mult, ăn decursul unui an. Astfel, o persoană poate slabi 10 kilograme ăntr-un an doar dacă creşte consumul de apa.

Este indicat să bei apă călduţă, deoarece aceasta grabeste metabolismul şi arde caloriile. Ţine minte că este întotdeauna recomandat să bei apa ăn loc de sucuri sau apă acidulată, aceasta are yero  calorii spre deosebire de o cutie de suc, care contine 140 de calorii… In plus, apa este mult mai sănătoasă şi  revigorantă.

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!