O rețetă ușoară, rapidă din care obținem fursecuri sănătoase și hrănitoare, perfecte pentru o gustare între mese sau micul dejun alături de un ceai din muguri de  lavandă, scorțișoară  și lemn dulce
250 gr. făină de migdale
150 gr.  făină de cocos
30 gr. ulei cocos topit
1 nucă cocos  medie din care extragem laptele de cocos
pulpa de la nuca de cocos
 3, 4 linguri sirop de agave sau miere , sau în funcție de preferințe
un baton vanilie bourbon
un praf de sare de himalaya
afine
Cum obținem laptele de cocos?
Se sparte nuca de cocos,   se scoate apa din  ea, se strecoară și se pune într-un  blender unde se mai  adaugă 300 ml apa . Pulpa de cocos se desprinde de coajă , se spală,  se taie bucățele  și se pune în blender  . Se mixează 2, 3  minute  până la mărunțirea ei totală.
Se pune compoziția într-un săculeț  din tifon sau un săculeț pentru filtrare  lapte   vegetal    (îl găsiți pe www.beorganic.ro  ) și  se stoarce bine. Lichidul obținut se pune  într-o sticlă,   iar pulpa   se pune la uscat pentru a se folosii la diferite preparate.
În compoziția de fursecuri se folosește  imediat după obținere.
Cum preparăm fursecurile?
 Făina de migdale, făina de cocos ,  fulgii proaspeți obținuți, vanilia și sarea  se pun într-un bol, în mijlocul lor se pune uleiul de cocos  siropul de agave și 150 ml lapte de cocos. Se amestecă până se formează o compoziție cu care ne putem juca, modelând diverse forme. Dacă mai este necesar  lichid, se mai  adaugă cu lingura atât cât este necesar.
Se întinde compoziția , se adaugă afine ,  se taie cu ajutorul formelor sau pur și simplu   în palmă se fac diverse modele.
Se lasă la deshidratat  2-3 ore la temperatura de 43 grade sau în cuptor la cea mai mică temperatura , 30 minute.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!