Nicio reţetă clasică și bine făcută   nu-și pierde interesul,  doar că, odată cu trecerea timpului  și rețetele se adaptează după nevoile și preferințele consumatorilor.
    Clătitele  sunt răspândite pe toate continentele, spre deliciul milioanelor de consumatori. De la simpla rețetă cu apă, ou, făină și zahăr, s-a ajuns la combinații diverse: cu  banane, lapte, fructe de pădure, până la cele  fără făină, ou, lapte și zahăr.
Pancakes – le-am numit. Sunt foarte ușor de făcut, foarte bune.  Important la această rețetă este să ai în dotare un deshidrator, restul…

 

Ingrediente:

-4 banane

-zeama de la 1/2 lămâie

-o mână de zmeură sau căpșuni (congelate)

-un vârf de linguriță turmeric

Crema pentru umplut:

-2 linguri semințe de cânepă

-1 banană congelată

-1 lingură pudră de roșcove

-1 lingură cacao alcalină

-miere dupa caz sau alt îndulcitor

-scorțișoara

Mod de preparare:

Bananele împreună cu  zeama de lămâie se procesează în  blender până se  obținem o cremă omogenă. Se împarte în două părți  egale. În fiecare dintre cele doua creme se  adaugă  căpșuni sau zmeura pentru a obține clătite  rozalii, respectiv turmeric pentru a obține clătite aurii!

Crema se  întinde pe doua foi paraflex  care se  introduc în deshidrator pentru 6-8 h la 40 de grade Celsius. Clătitele sunt gata atunci când se vor desprinde de pe suprafața  paraflexului. Pentru că  dimensiunea  clătitei este destul de mare, se poate  porționa fiecare foaie de clătita în patru, astfel se obțin 8 clătite potrivite ca și dimensiune. Clătitele sunt maleabile, se pot rula cu ușurință sub orice formă se dorește.

P.S  Dacă nu există deshidrator, se poate folosi și cuptorul electric, dar timpul de coacere al foilor este mult mai mic. Se urmărește desprinderea lor de pe foaia de copt, să se facă cu ușurință. 

Toate ingredientele pentru umplutura se mixează în blender, mai întâi banana, pe care o scoatem din congelator și o lăsăm un pic să se dezghețe, apoi celelalte ingrediente.  Se poate pune orice cremă pe bază de fructe în interiorul clătitelor. Recomand crema cu avocado și pudră de cacao

Modul de servire 

Clătitele se rulează sau se împăturesc, se pun pe o farfurie întinsă sau un platou și se servesc cu încântare și bucurie!

Să  fim sănătoși!

Rețeta e făcută în  colaborare cu www. esentadesanatate.ro

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

_ONE6270_resize_ONE6309_resize

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!