O explozie de savoare și desfătare a simțurilor  te așteaptă la fiecare rețetă pregătită din ingrediente naturale, nutritive și atent alese pentru ca rezultatul să fie surprinzător. Îndulcite doar cu miere, sirop de agave (la cerere),  pastă de curmale, extract de ștevie (tot la cerere),  fără procesare termică, fără conservanți, amelioratori de gust și aromă, deserturile raw vegane sunt un adevărat  răsfăț  culinar pentru unii, o curiozitate pentru alții, o experiență, sau chiar un stil de viață pentru mulți.

Sunt Ramona Colniceanu și vă  invit să pășiți  în  dulcea lume a deserturilor fără zahăr, pregătite cu dragoste, recunoștință  și bun gust.

Iubesc natura,  apreciez lucrurile simple ale vieții, iubesc frumosul din oameni  și ceea ce fac aici se numește pasiune. Visul copilăriei mele era să devin doctoriţă  şi “să dau” reţete sănătoase oamenilor :),  asta pentru că nu-mi plăcea să vad oameni suferind. Profesia  de economist nu are nicio legătură cu visul copilăriei, dar am învățat un lucru: multe din bolile noastre sunt un fel de “taxe” pe care le plătim pentru poftele noastre.  Am fost întotdeauna  atrasă de “bucătăreală”,  locul unde timpul nu mai are măsură. O adoram pe mătușa mea care făcea cele mai bune prăjituri de casă și îi spuneam că vreau să-mi lase moștenire caietul ei cu rețete. Pe atunci,  dulciurile erau făcute mai rar și niciodată de ajuns. Asta pentru că, ori nu erau destule ouă, destulă făină, destulă cacao, destul ulei, destul unt, destulă smântână, destul  zahăr. Tot pe atunci,  zahărul nu era dușmanul care este astăzi. De fapt, era cam singurul dulce pe care-l avem la dispoziție, dar abundența pe care o întâlnim astăzi este greu de imaginat. Astăzi este prezent peste tot, de la pâine, lapte, sosuri, răcoritoare,  până la pastă de dinți, dar pe atunci era atât de bine ascuns încât îl găseam doar pe cartela de raționalizare a alimentelor.

Din toată paleta culinară am observat că cele mai consumate și dorite sunt dulciurile, dar și cel mai puțin prietenoase cu sănătatea noastră. În urmă cu câțiva ani am descoperit dulciurile vegetariene fără zahăr și fără foc (raw vegan, în exprimare modernă), de care m-am  îndrăgostit iremediabil. Și, iată-mă aici! Și iată cum visul copilăriei mele capătă contur. Nu am uitat de rețetarul mătușei, îl am pus la dospit, dar acum prefer varianta sănătoasă,  pentru că am învățat să dau importanță sănătății și să fiu exigentă cu gusturile mele. Acum, îmi  doresc să cresc și să creștem împreună. Aștept sugestiile voastre și vă mulțumesc că sunteți aici!

Așadar, vă invit să vă îndulciți sănătos și să descoperiți nebănuita lume a deserturilor fără zahăr, create cu și din dragoste pentru Viață și Frumos.

Să fim sănătoși!

1 + 9 =

Ramona Colniceanu, blogeriță și creatoare euforică de rețete.

Pin It on Pinterest

Share This